Kunnen wij u helpen?

Misschien heeft u na het doorlezen van de informatie op onze website nog vragen. In onderstaande rubrieken vindt u wellicht het antwoord. Staat uw vraag er niet bij of is het nog niet helemaal duidelijk, neem dan contact op met onze klantenservice (info@autoradam.nl). Zij helpen u graag.

Autoverhuur

Welke voordelen heb ik bij het online reserveren?

Het online reserveren van uw huurauto heeft veel voordelen. Het bespaart u tijd, u kunt reserveren wanneer u wenst en u heeft direct een overzicht van de tarieven.

Binnen welk tijdsbestek na online reservering kan ik de auto ophalen?

Als de door u gewenste auto beschikbaar is, krijgt u direct een bevestiging van uw reservering. Na ontvangst van de bevestiging kunt u op het gereserveerde tijdstip uw huurauto afhalen.

Wanneer in het uitzonderlijke geval het door u gewenste voertuig niet beschikbaar is, proberen onze medewerkers zo spoedig mogelijk een oplossing voor u te vinden. Zij nemen contact met u op.

Wanneer moet ik de huurauto terugbrengen?

U brengt de auto terug op afgesproken dag en het afgesproken tijdstip. Tijdens openingsuren van de afdeling verhuur kunt u de huurauto inleveren bij de verhuurbalie. Na sluitingstijd kunt u terecht bij onze Shop (Almere) of kunt u de sleutel achterlaten in onze sleutelkluis (Amsterdam en Lelystad).

Klik hier voor onze openingstijden.

Ik wil de huurauto langer huren dan afgesproken, kan dat?

U kunt telefonisch contact opnemen met onze afdeling verhuur. Mits de auto niet gereserveerd is, kunt u de huurperiode in overleg met onze medewerker verlengen.

Hoe dien ik de auto in te leveren?

Voordat u de huurauto bij onze medewerkers inlevert,  dient u de auto af te tanken.

Wordt de auto op schade gecontroleerd?

Bij uitgifte en inname van de huurauto loopt een van onze medewerkers een rondje om de auto om eventuele schade te noteren. Onze medewerker controleert ook of de binnenkant van de auto in dezelfde staat is als bij uitgifte.

Wat kost het huren van een auto?

Bij Autoradam kunt u al vanaf € 12,50 per dag excl. btw  een auto huren. Daarnaast betaalt u per gereden kilometer vanaf € 0,10 excl. btw. Dit bedrag hangt af van de gehuurde auto.

Kan ik contant afrekenen voor Autoverhuur?

Het is mogelijk om gepast contant te betalen voor de Autoverhuur, let wel op dat u echter géén contant (wissel)geld retour krijgt. Dit wordt door middel van overboeking weer op uw (geldige) rekening retour gestort.

Waar kan ik mijn eigen auto parkeren?

Wij adviseren u om met iemand mee te rijden of gebruik te maken van het openbaar vervoer als u bij ons een verhuiswagen of ander voertuig huurt. Het is namelijk niet mogelijk om langer dan twee uur op ons terrein te parkeren. Om ongemakken te voorkomen attenderen wij u hier tijdig op.

Wanneer dien ik te betalen voor de huurauto?

Bij aanvang van de huurperiode betaalt u een borgsom. Deze borgsom is afhankelijk van het type voertuig en de lengte van de gewenste huurperiode.

Hoeveel borg moet ik betalen bij het huren van een auto?

De borg bedraagt € 300 voor de auto plus de huursom. Voor speciale voertuigen bedraagt de borg € 750 en voor aanhangers € 100. Vanaf 7 dagen huur bedraagt de borgsom € 750 plus de huursom vooruit.

Informatie Waarborg:

“Wij verrekenen uw waarborg met de kosten huurdagen,
gereden kilometers, verzekeringen en eventuele schades.”

Wanneer krijg ik mijn borg terug?

U krijgt het restant van uw borgsom retour na inleveren van het voertuig. Wij geven geen contant geld retour, u ontvangt dit via uw bank. Doorgaans is dit in 2-3 werkdagen verwerkt.

Is de auto verzekerd tijdens de verhuur?

Uw huurauto is altijd WA verzekerd. Voor een personenauto heeft u een eigen risico van € 750 per schadegeval en voor een 9-persoonsbus of bestelbus is het eigen risico € 1000 per schadegeval. U kunt het eigen risico verlagen tot € 300 per schadegeval. Dit kost € 2,50.

Moet ik een eigen bijdrage betalen bij schade?

Voor een personenauto heeft u een eigen risico van € 750 per schadegeval en voor een 9-persoonsbus of bestelbus is het eigen risico € 1000 per schadegeval. U kunt het eigen risico verlagen tot € 300 per schadegeval. Dit kost € 2,50.

Zijn de inzittenden ook verzekerd tijdens de huur van een auto?

Nee, u kunt hiervoor wel een inzittendenverzekering afsluiten à € 2,50  excl. btw per dag. Deze verzekering geldt dan voor een ieder die zich in de auto bevindt.

Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren?

De minimale leeftijd om een auto te huren bij Autoradam is 21 jaar. Daarnaast dient u minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Mag ik met de gehuurde auto ook naar het buitenland? Zijn er uitzonderingen?

U mag met de gehuurde auto naar het buitenland mits u een additionele buitenlandverzekering afsluit à € 44,25 excl. btw per huurperiode. Uit veiligheidsoverwegingen gelden voor bepaalde autogroepen toch landspecifieke reisbeperkingen. Stel ons voor huur op de hoogte van uw uitreiswens en informeer naar de voorwaarden.

Wat moet ik doen als ik met pech langs de weg sta?

Pech kan altijd ontstaan in uw huurperiode. Geen nood, want Autoradam kent een calamiteitenprocedure welke hier is te downloaden (PDF). Deze procedure vertelt u in simpele stappen hoe te handelen in geval van pech, schade of diefstal.

Bij pech belt u 088-HELP MIJ (088-435 76 45).
Vanuit het buitenland: 0031-88 435 76 45.

Krijg ik vervangend vervoer bij pech?

Wij zijn als Bovag verhuurbedrijf aangesloten bij de Bovag pechhulp service. Deze service helpt u weer op weg in geval van pech. Kunnen zij het probleem niet op locatie verhelpen, dan zorgen zij dat u verder op weg kunt met een vervangend voertuig. U dient ons hier te allen tijde binnen 24 uur van op de hoogte te stellen.

Kan ik ook speciale of exclusieve auto’s huren bij Autoradam?

Wij verhuren naast luxe zakenwagens en stoere SUV’s  ook cabriolets. Ontdek onze Opel Casada!

Wat kan ik nog meer huren bij Autoradam naast auto’s?

Naast ons standaard aanbod van personen- en bestelwagens verhuren wij ook aanhangers.

Zit er een trekhaak op de huurauto?

Een aantal bestelbussen zijn voorzien van een trekhaak.

Kan ik de huurauto bij een andere vestiging terugbrengen als waar ik hem gehuurd heb?

Nee, dat kan helaas niet.

Wassen

Hoe lang is de wachttijd bij drukte?

Wij wassen 120 auto’s per uur. De wachttijd bij drukte is daarom minimaal.

Wat zijn de rustigste tijden om door de autowasstraat te gaan?

Over het algemeen is de dinsdag de rustigste dag en zijn de rustigste tijden (alleen Almere)  van 18.00 tot 19.00 ’s avonds en tussen 20.00 en 22.00 uur ’s avonds. Dit is vanzelfsprekend ook erg afhankelijk van het weer.

Wat moet ik doen als ik mijn auto in de wasstraat rij?

Volg te allen tijden de instructies op van ons medewerkers. Onze medewerkers geven bij de carwash instructies zodat de auto in de juiste positie komt te staan.

Verder zijn dit de instructies:

 • Spiegels indien mogelijk inklappen
 • Antenne inschuiven, platleggen of verwijderen
 • Ruitenwisser sensor uitzetten

Op de transportband:

 • Motor laten draaien
 • Auto in vrij/neutraal zetten
 • Handrem niet aantrekken
 • Niet sturen en/of remmen

Deze instructies zijn ook aanwezig bij onze autowasstraten.

Wat is de maximale breedte en doorrijhoogte van de wasstraten?

Voor onze wasstraten geldt een maximale breedte van 198 cm en een hoogte van 200cm. Alleen bij onze vestiging Amsterdam Westpoort kunt u ook met een bestelbus hoger dan 2 meter door de wasstraat. Maximale doorrijhoogte: 280 cm!

Kan mijn cabrio met soft-top door de wasstraat?

Ja, u kunt zonder problemen met een soft-top cabrio door de wasstraat.

Kan ik met mijn camper/caravan door de wasstraat?

Nee, een camper of caravan kan niet door de wasstraat. U kunt wel gebruik maken van onze wasboxen (afhankelijk van de afmetingen).

Kan ik met een auto met imperiaal (bagagedrager) door de wasstraat?

Nee,  een imperiaal kan niet mee door de wasstraat.

Kan mijn auto door de wasstraat krassen krijgen?

Nee, zowel in Almere als in Amsterdam hebben wij een textielwasstraat. Door het gebruik van textiellappen en het van te voren schoonspuiten van uw auto in de voorwasstraat, voorkomen wij dat uw auto krassen krijgt.

Blijft mijn auto langer schoon en glanzend na een wasbeurt in de autowasstraat?

Ja, dit is zeker het geval als u kiest voor het Glanspantser intensiefprogramma. De ultieme lakbescherming van Caramba is speciaal voor autowasstraten ontwikkeld. Caramba Glanspantser zorgt voor een stralende glans en beschermt de lak langdurig tegen weersinvloeden, strooizout en UV-straling.

Wat zijn de betaalmogelijkheden bij de wasstraat?

Naast contant kunt u ook betalen met PIN, Visa, Maestro, Multi Tank Card,  de Nationale Autowasbon (let op de geldigheidsdatum!) en andere veel gebruikte betaalkaarten. En natuurlijk de met Autoradam waspas!

Heeft Autoradam een eigen waspas?

Ja,  wij hebben de  Autoradam waspas. Deze kaart is gratis en te gebruiken in onze wasstraten in Almere en Amsterdam. Het enige wat u hoeft te doen is een bedrag op de pas te storten waarna u met de pas kunt betalen. Naast het voordeel dat u heeft per wasbeurt, krijgt u ook nog eens een bonus bij het opwaarderen vanaf 50 euro. U kunt de waspas opwaarderen via onze website.

Hoe vraag ik een waspas aan?

De Autoradam waspas kunt u gratis verkrijgen bij onze wasstraatmedewerkers. U kunt hem gelijk opwaarderen. U kunt de waspas ook opwaarderen via onze website.

Wat zijn de voordelen van een waspas?

Met een Autoradam waspas ontvangt u een korting bij elke opwaardering en wast u tegen een gunstiger tarief: U krijgt u € 2,00 korting op het glanspantserintensiefprogramma én het intensiefprogramma. En dat iedere keer weer!

Kan ik de waspas delen met mijn familieleden?

U kunt uw waspas laten gebruiken door wie u maar wilt. Uw familieleden, uw vrienden, uw buren…

Hoe kan ik de waspas opwaarderen?

U kunt de waspas opwaarderen bij onze wasstraat.  U kunt de pas ook (thuis) via onze website opwaarderen met iDEAL. Hiervoor dient u de waspas eerst te registreren.

Hoe kan ik zien hoeveel tegoed ik nog op mijn waspas heb?

Wanneer u de waspas gebruikt heeft, krijgt u van de wasstraatmedewerker een bonnetje. Hierop staat ook uw wastegoed. Het is verstandig een bonnetje te bewaren. Mocht u uw waspas kwijtraken en heeft u uw waspas niet bij ons geregistreerd,  dan kunnen wij op het bonnetje zien wat het nummer van uw waspas is.  Wij kunnen dan in ons systeem kijken hoeveel wastegoed u nog heeft en dit eventueel overzetten op een nieuwe pas.

Wat moet ik doen als ik mijn waspas ben kwijtgeraakt?

Neem dan contact op met onze afdeling Administratie. Wanneer u uw waspas heeft geregistreerd op onze website dan kunnen wij uw gegevens opzoeken en kunnen wij zien hoeveel wastegoed u nog heeft. Heeft u uw waspas niet geregistreerd, maar heeft u een bonnetje bewaard dat u krijgt bij het wassen van uw auto met de waspas (waar ook het tegoed op staat) dan kunt u op die manier aantonen wat het nummer van uw waspas is. Wij kunnen dan in het systeem zien hoeveel tegoed u nog heeft. Wij kunnen dit tegoed eventueel overzetten op een nieuwe waspas. De oude pas wordt dan geblokkeerd.

Kan ik mijn Autoradam tankpas ook gebruiken in de wasstraat?

Ja dat kan, mits deze faciliteit aan u is toegekend, bijvoorbeeld door uw werkgever.

Kan ik het onbeperkt-wassen abonnement voor meer auto’s gebruiken?

Nee, dat kan niet. U krijgt een sticker met barcode op de voorruit van uw auto.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben?

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat een bezoek aan één van onze vestigingen niet naar verwachting is verlopen. Wij zouden het op prijs stellen als u dit meteen bij de medewerker meldt. Wij proberen dan samen met u tot een oplossing te komen.

Autolease

Wat kost het leasen van een auto?

Het leasen van een auto is zeer voordelig. Al vanaf € 350 per maand heeft u een jong gebruikte leaseauto.

Mag iemand anders in mijn leaseauto rijden?

Als u een auto leaset mag iemand anders ook het voertuig besturen. Deze persoon moet echter wel aangemeld worden en wij dienen deze gegevens op het contract bij te voegen, dit i.v.m. de eisen van de verzekeraar.

Biedt Autoradam ook shortlease aan?

Autoradam biedt al haar voertuigen aan voor minimaal 1 maand, hierna per dag opzegbaar. Lange termijn oplossingen bieden wij ook zeer scherp aan. Vraag naar de voorwaarden.

Mag ik met mijn leaseauto naar het buitenland?

U mag met uw leaseauto naar het buitenland, alleen gelden er restricties. Deze zijn op te vragen bij uw contactpersoon.

Kan ik ook particulier een auto leasen bij Autoradam?

Autoradam biedt (short)lease oplossingen voor zowel particuliere als zakelijke rijders.

Wat als ik pech krijg met mijn leaseauto?

Als Bovag aangesloten autoverhuur en leasebedrijf zijn wij ook aangesloten bij de Bovag pechhulp service. Deze service biedt hulp in geval van pech, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt ook de Calamiteitenprocedure downloaden.

Wat is de looptijd van een leasecontract?

De minimale looptijd van een leasecontract bedraagt 3 maanden. Hierna is deze per dag opzegbaar.

Wat zit er bij een leasecontract inbegrepen?

Lease geschiedt op basis van Full operational lease. Bij full operational lease zijn alle eventuele bijkomende kosten van het beheer en onderhoud van een auto inbegrepen in de maandelijks prijs die men betaald aan lease.

Full operational lease is inclusief:

 • Wettelijke rente
 • Afschrijving
 • Houderschapsbelasting
 • Verzekering
 • Onderhoud
 • Pechhulp

Tanken

Bij welke vestigingen kan ik tanken?

Almere Veluwedreef  en Amsterdam Nieuwpoortkade

Wat voor brandstof gebruikt Autoradam?

Autoradam is een voorloper voor wat betreft het gebruik van hoogwaardige milieuvriendelijke brandstoffen. Premium Energy, de nieuwe brandstof is nu verkrijgbaar bij alle tankstations van Autoradam.

Welke brandstoffen kan ik tanken bij Autoradam?

U kunt bij Autoradam alle gangbare brandstoffen tanken. Autogas is alleen verkrijgbaar bij Autoradam Almere. Bij onze vestiging in Amsterdam aan de Nieuwpoortkade kunt u uw auto opladen op het stofzuigerplein.

Kan ik ook ‘s nachts tanken bij Autoradam?

Ja, u kunt ‘s nachts met uw pinpas tanken bij een van onze tankstations.

Waarom zijn de brandstofprijzen van Autoradam zo laag?

Bij de Almeerse pomp Veluwedreef en in Amsterdam blijven we de prijzen laag houden zodat u de komende jaren nog meer kunt besparen op uw brandstof. Hoe meer klanten bij Autoradam tanken, hoe lager de brandstofprijzen zijn.

Heeft Autoradam ook een tankpas?

Autoradam biedt u de mogelijkheid een tank&waspas aan te schaffen. U kunt de tank&waspas aanvragen op onze website. (link aanvraagformulier)

Wat zijn de voordelen van een Autoradam tank&waspas?

Met de tank&waspas van Autoradam worden veel zaken rondom uw vervoermiddel prettig en snel geregeld. Zo kan iedere werknemer van uw bedrijf zijn of haar eigen tank&waspas krijgen. U als werkgever geeft aan van welke faciliteiten gebruik mag worden gemaakt. Bijvoorbeeld of uw werknemer diesel of benzine mag tanken, de auto in de Autoradam wasstraat mag laten wassen of aankopen mag doen in de Autoradam shop.

Kan ik met de Autoradam tank&waspas ook door de wasstraat?

Ja, dat kan, mits deze faciliteit aan uw tank&waspas is toegekend, bijvoorbeeld door uw werkgever.

Hoe kan ik de Autoradam tank&waspas aanvragen?

U kunt de tank&waspas aanvragen via onze website.

Hoe werkt onbemand tanken?

Stap 1: Voer uw bankpas, creditkaart of Autoradam tank&waspas in
Stap 2: Toets uw pincode in
Stap 3: Volg de instructies op het scherm
Stap 4: Je kunt nu tanken

Staat uw vraag en/of antwoord er niet tussen?
Neem dan contact op met onze klantenservice