Contact

Kunnen wij je helpen?

Misschien heb je na het doorlezen van de informatie op onze website nog vragen. In onderstaande rubrieken vind je misschien wel het antwoord. Staat je vraag er niet bij of is het nog niet helemaal duidelijk, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.


Veelgestelde vragen

Autoverhuur


Welke voordelen heb ik bij het online reserveren?

Het online reserveren van je huurauto heeft veel voordelen. Het bespaart je tijd, je kunt reserveren wanneer je wenst en je krijgt direct een overzicht van de tarieven.

Binnen welk tijdsbestek na online reservering kan ik de auto ophalen?

Als de door jou gewenste auto beschikbaar is, krijg je direct een bevestiging van de reservering. Na ontvangst van de bevestiging kun je op het gereserveerde tijdstip je huurauto afhalen.

Wanneer in het uitzonderlijke geval het door jou gewenste voertuig niet beschikbaar is, proberen onze medewerkers zo spoedig mogelijk een oplossing voor je te vinden. Zij nemen contact met je op.

Wanneer moet ik de huurauto terugbrengen?

Je brengt de auto terug op afgesproken dag en het afgesproken tijdstip. Tijdens openingsuren van de afdeling verhuur kun je de huurauto inleveren bij de verhuurbalie. Na sluitingstijd kun je terecht bij onze Shop (Almere) of je kunt de sleutel achterlaten in onze sleutelkluis (Amsterdam).

Klik hier voor onze openingstijden.

Ik wil de huurauto langer huren dan afgesproken, kan dat?

Je kunt telefonisch contact opnemen met onze afdeling verhuur. Mits de auto niet gereserveerd is, kun je de huurperiode in overleg met onze medewerker verlengen.

Hoe dien ik de auto in te leveren?

Voordat je de huurauto bij onze medewerkers inlevert,  dien je de auto af te tanken.

Wordt de auto op schade gecontroleerd?

Bij uitgifte en inname van de huurauto loopt een van onze medewerkers even een rondje om de auto om eventuele schade te noteren. Onze medewerker controleert ook of de binnenkant van de auto in dezelfde staat is als bij uitgifte.

Wat kost het huren van een auto?

Bij Autoradam kun je al vanaf € 12,50 per dag excl. btw een auto huren. Daarnaast betaal je per gereden kilometer vanaf € 0,10 excl. btw. Dit bedrag hangt af van de gehuurde auto.

Wanneer dien ik te betalen voor de huurauto?

Bij aanvang van de huurperiode betaal je een borgsom. Deze borgsom is afhankelijk van het type voertuig en de lengte van de gewenste huurperiode.

Hoeveel borg moet ik betalen bij het huren van een auto?

De borg bedraagt € 300 voor de auto plus de huursom. Voor speciale voertuigen bedraagt de borg € 750 en voor aanhangers € 100. Vanaf 7 dagen huur bedraagt de borgsom € 750 plus de huursom vooruit.

Wanneer krijg ik mijn borg terug?

Je krijgt het restant van de borgsom retour na inleveren van het voertuig. Wij geven geen contant geld retour, je ontvangt dit via je bank.

Is de auto verzekerd tijdens de verhuur?

Je huurauto is altijd WA verzekerd. Voor een personenauto heb je een eigen risico van € 750 per schadegeval en voor een 9-persoonsbus of bestelbus is het eigen risico € 1000 per schadegeval. Je kunt het eigen risico verlagen tot € 300 per schadegeval. Dit kost € 2,50.

Moet ik een eigen bijdrage betalen bij schade?

Voor een personenauto heb je een eigen risico van € 750 per schadegeval en voor een 9-persoonsbus of bestelbus is het eigen risico € 1000 per schadegeval. Je kunt het eigen risico verlagen tot € 300 per schadegeval. Dit kost € 2,50.

Zijn de inzittenden ook verzekerd tijdens de huur van een auto?

Nee, je kunt hiervoor wel een inzittendenverzekering afsluiten à € 2,50  excl. btw per dag. Deze verzekering geldt dan voor een ieder die zich in de auto bevindt.

Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren?

De minimale leeftijd om een auto te huren bij Autoradam is 21 jaar. Daarnaast dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Mag ik met de gehuurde auto ook naar het buitenland? Zijn er uitzonderingen?

Je mag met de gehuurde auto naar het buitenland mits je een additionele buitenlandverzekering afsluit à € 44,25 excl. btw per huurperiode. Uit veiligheidsoverwegingen gelden voor bepaalde autogroepen toch landspecifieke reisbeperkingen. Stel ons voor huur op de hoogte van je uitreiswens en informeer naar de voorwaarden.

Wat moet ik doen als ik met pech langs de weg sta?

Pech kan altijd ontstaan in je huurperiode. Geen nood, want Autoradam kent een calamiteitenprocedure welke hier is te downloaden (PDF). Deze procedure wijst je in simpele stappen hoe te handelen in geval van pech, schade of diefstal.

Krijg ik vervangend vervoer bij pech?

Wij zijn als Bovag verhuurbedrijf aangesloten bij de Bovag pechhulp service. Deze service helpt je weer op weg in geval van pech. Kunnen zij het probleem niet op locatie verhelpen, dan zorgen zij dat je verder op weg kunt met een vervangend voertuig. Je dient ons hier te allen tijde binnen 24 uur van op de hoogte te stellen.

Kan ik ook speciale of exclusieve auto’s huren bij Autoradam?

Wij verhuren naast luxe zakenwagens en stoere SUV’s  ook cabriolets. Ontdek onze Opel Casada!

Wat kan ik nog meer huren bij Autoradam naast auto’s?

Naast ons standaard aanbod van personen- en bestelwagens verhuren wij ook aanhangers.

Zit er een trekhaak op de huurauto?

Een aantal bestelbussen zijn voorzien van een trekhaak.

Kan ik de huurauto bij een andere vestiging terugbrengen als waar ik hem gehuurd heb?

Nee, dat kan helaas niet.

Wassen


Hoe lang is de wachttijd bij drukte?

Wij wassen 120 auto’s per uur. De wachttijd bij drukte is daarom minimaal.

Wat zijn de rustigste tijden om door de autowasstraat te gaan?

Over het algemeen is de dinsdag de rustigste dag en zijn de rustigste tijden (alleen Almere)  van 18.00 tot 19.00 ’s avonds en tussen 20.00 en 22.00 uur ’s avonds. Dit is vanzelfsprekend ook erg afhankelijk van het weer.

Wat moet ik doen als ik mijn auto in de wasstraat rij?

Volg te allen tijden de instructies op van ons medewerkers. Onze medewerkers geven bij de carwash instructies zodat de auto in de juiste positie komt te staan.

Verder zijn dit de instructies:

 • Spiegels indien mogelijk inklappen
 • Antenne inschuiven, platleggen of verwijderen
 • Ruitenwisser sensor uitzetten

Op de transportband:

 • Motor laten draaien
 • Auto in vrij/neutraal zetten
 • Handrem niet aantrekken
 • Niet sturen en/of remmen

Deze instructies zijn ook aanwezig bij onze autowasstraten.

Wat is de maximale breedte en doorrijhoogte van de wasstraten?

Voor onze wasstraten geldt een maximale breedte van 198 cm en een hoogte van 200cm. Alleen bij onze vestiging Amsterdam Westpoort kun je ook met een bestelbus hoger dan 2 meter door de wasstraat. Maximale doorrijhoogte: 280 cm!

Kan mijn cabrio met soft-top door de wasstraat?

Ja, je kan zonder problemen met een soft-top cabrio door de wasstraat.

Kan ik met mijn camper/caravan door de wasstraat?

Nee, een camper of caravan kan niet door de wasstraat. Je kan wel gebruik maken van onze wasboxen (afhankelijk van de afmetingen).

Kan ik met een auto met imperiaal (bagagedrager) door de wasstraat?

Nee,  een imperiaal kan niet mee door de wasstraat.

Kan mijn auto door de wasstraat krassen krijgen?

Nee, zowel in Almere als in Amsterdam hebben wij een textielwasstraat. Door het gebruik van textiellappen en het van te voren schoonspuiten van je auto in de voorwasstraat, voorkomen wij dat je auto krassen krijgt.

Blijft mijn auto langer schoon en glanzend na een wasbeurt in de autowasstraat?

Ja, dit is zeker het geval als je kiest voor het Glanspantser intensiefprogramma. De ultieme lakbescherming van Caramba is speciaal voor autowasstraten ontwikkeld. Caramba Glanspantser zorgt voor een stralende glans en beschermt de lak langdurig tegen weersinvloeden, strooizout en UV-straling.

Wat zijn de betaalmogelijkheden bij de wasstraat?

Naast contant kun je ook betalen met PIN, Visa, Maestro, Multi Tank Card,  de Nationale Autowasbon (let op de geldigheidsdatum!) en andere veel gebruikte betaalkaarten. En natuurlijk de met Autoradam waspas!

Heeft Autoradam een eigen waspas?

Ja,  wij hebben de  Autoradam waspas. Deze kaart is gratis te verkrijgen en te gebruiken in onze wasstraten in Almere en Amsterdam. Het enige wat je hoeft te doen is een bedrag op de pas te storten waarna je met de pas kunt betalen. Naast het voordeel dat je hebt per wasbeurt, krijg je ook nog eens een bonus bij het opwaarderen vanaf 50 euro. Je kan de waspas opwaarderen via onze website.

Hoe vraag ik een waspas aan?

De Autoradam waspas kun je gratis verkrijgen bij onze wasstraatmedewerkers. Je kunt hem dan gelijk opwaarderen of op een ander moment via onze website.

Wat zijn de voordelen van een waspas?

Met een Autoradam waspas ontvangt een korting bij elke opwaardering en was je tegen een gunstiger tarief: Je krijgt 2,00 korting op het glanspantserintensiefprogramma én het intensiefprogramma. En dat iedere keer weer!

Kan ik de waspas delen met mijn familieleden?

Je kunt de waspas laten gebruiken door wie je maar wilt. Je familieleden, vrienden, buren… Het is niet exclusief persoonsgebonden.

Hoe kan ik de waspas opwaarderen?

Je kunt de waspas opwaarderen bij onze wasstraat.  Je kunt de pas ook (thuis) via onze website opwaarderen met iDEAL. Hiervoor dien je de waspas eerst te registreren.

Hoe kan ik zien hoeveel tegoed ik nog op mijn waspas heb?

Wanneer je de waspas gebruikt, krijg je van de wasstraatmedewerker een bonnetje. Hierop staat ook je wastegoed. Het is verstandig de bonnetjes te bewaren. Mocht je je waspas kwijtraken en heb je je waspas niet bij ons geregistreerd,  dan kunnen wij op het bonnetje zien wat het nummer van je waspas is.  Wij kunnen dan in ons systeem kijken hoeveel wastegoed je nog hebt en dit eventueel overzetten op een nieuwe pas.

Wat moet ik doen als ik mijn waspas ben kwijtgeraakt?

Neem dan contact op met onze afdeling Administratie. Wanneer je je waspas hebt geregistreerd op onze website dan kunnen wij jouw gegevens opzoeken en kunnen wij zien hoeveel wastegoed je nog hebt. Is je waspas niet geregistreerd, maar heb je wel een bonnetje bewaard,  dan kun je op die manier aantonen wat het nummer van je waspas is. Wij kunnen dan in het systeem zien hoeveel tegoed je nog hebt. Wij kunnen dit tegoed eventueel overzetten op een nieuwe waspas. De oude pas wordt dan geblokkeerd.

Kan ik mijn Autoradam tankpas ook gebruiken in de wasstraat?

Ja dat kan, mits deze faciliteit aan de tankpas is toegekend, bijvoorbeeld door je werkgever.

Kan ik het onbeperkt-wassen abonnement voor meer auto’s gebruiken?

Nee, dat kan niet. Je krijgt een sticker met barcode op de voorruit van je auto.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben?

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat een bezoek aan één van onze vestigingen niet naar verwachting is verlopen. Wij zouden het op prijs stellen als je dit meteen bij de medewerker of leidinggevende van de vestiging meldt. Wij proberen dan samen met jou tot een prettige oplossing te komen.

Autolease


Wat kost het leasen van een auto?

Het leasen van een auto is zeer voordelig. Al vanaf € 350 per maand heb je een jong gebruikte leaseauto.

Mag iemand anders in mijn leaseauto rijden?

Als je een auto leaset mag iemand anders ook het voertuig besturen. Deze persoon moet echter wel aangemeld worden en wij dienen deze gegevens op het contract bij te voegen, dit i.v.m. de eisen van de verzekeraar.

Biedt Autoradam ook shortlease aan?

Autoradam biedt al haar voertuigen aan voor minimaal 1 maand, hierna per dag opzegbaar. Lange termijn oplossingen bieden wij ook zeer scherp aan. Vraag naar de voorwaarden.

Mag ik met mijn leaseauto naar het buitenland?

Je mag met jouw leaseauto naar het buitenland, alleen gelden er restricties. Deze zijn op te vragen bij jouw contactpersoon.

Kan ik ook particulier een auto leasen bij Autoradam?

Autoradam biedt (short)lease oplossingen voor zowel particuliere als zakelijke rijders.

Wat als ik pech krijg met mijn leaseauto?

Als Bovag aangesloten autoverhuur en leasebedrijf zijn wij ook aangesloten bij de Bovag pechhulp service. Deze service biedt hulp in geval van pech, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt ook de Calamiteitenprocedure downloaden.

Wat is de looptijd van een leasecontract?

De minimale looptijd van een leasecontract bedraagt 3 maanden. Hierna is deze per dag opzegbaar.

Wat zit er bij een leasecontract inbegrepen?

Lease geschiedt op basis van Full operational lease. Bij full operational lease zijn alle eventuele bijkomende kosten van het beheer en onderhoud van een auto inbegrepen in de maandelijks prijs die men betaald aan lease.

Full operational lease is inclusief:

 • Wettelijke rente
 • Afschrijving
 • Houderschapsbelasting
 • Verzekering
 • Onderhoud
 • Pechhulp

Tanken


Bij welke vestigingen kan ik tanken?

Almere Veluwedreef  en Amsterdam Nieuwpoortkade

Wat voor brandstof gebruikt Autoradam?

Autoradam is een voorloper voor wat betreft het gebruik van hoogwaardige milieuvriendelijke brandstoffen. Premium Energy, de nieuwe brandstof is nu verkrijgbaar bij alle tankstations van Autoradam.

Welke brandstoffen kan ik tanken bij Autoradam?

Je kunt bij Autoradam alle gangbare brandstoffen tanken. Autogas is alleen verkrijgbaar bij Autoradam Almere. Bij onze vestiging in Amsterdam aan de Nieuwpoortkade kun je je auto opladen op het stofzuigerplein.

Kan ik ook ‘s nachts tanken bij Autoradam?

Ja, je kunt ‘s nachts met je pinpas tanken bij een van onze tankstations.

Waarom zijn de brandstofprijzen van Autoradam zo laag?

Bij de Almeerse pomp Veluwedreef en in Amsterdam blijven we de prijzen laag houden zodat je de komende jaren nog meer kunt besparen op je brandstof. Hoe meer klanten bij Autoradam tanken, hoe lager de brandstofprijzen zijn.

Heeft Autoradam ook een tankpas?

Autoradam biedt je de mogelijkheid een tank&waspas aan te schaffen. Je kunt de tank&waspas aanvragen op onze website. (link aanvraagformulier)

Wat zijn de voordelen van een Autoradam tank&waspas?

Met de tank&waspas van Autoradam worden veel zaken rondom je vervoermiddel prettig en snel geregeld. Zo kan iedere werknemer van je bedrijf zijn of haar eigen tank&waspas krijgen. Als werkgever geef je aan van welke faciliteiten gebruik mag worden gemaakt. Bijvoorbeeld of je werknemer diesel of benzine mag tanken, de auto in de Autoradam wasstraat mag laten wassen of aankopen mag doen in de Autoradam shop.

Kan ik met de Autoradam tank&waspas ook door de wasstraat?

Ja, dat kan, mits deze faciliteit aan de tank&waspas is toegekend, bijvoorbeeld door je werkgever.

Hoe kan ik de Autoradam tank&waspas aanvragen?

Je kunt de tank&waspas aanvragen via onze website.

Hoe werkt onbemand tanken?

Stap 1: Voer je bankpas, creditkaart of Autoradam tank&waspas in
Stap 2: Toets je pincode in
Stap 3: Volg de instructies op het scherm
Stap 4: Je kunt nu tanken

Staat je vraag en/of antwoord er niet tussen?
Neem dan contact op met onze klantenservice

CONTACTGEGEVENS

Telefoon

Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar op ma t/m za van 8.30 tot 17.00 uur.

088 035 12 12

E-mail

info@autoradam.nl

Wij beantwoorden e-mails binnen 24 uur

Adres hoofdkantoor

Autoradam
De Strubbenweg 4
Postbus 1336
1300 BH Almere

Huurauto reserveren?

DAT KAN 24/7 ONLINE

Voor het reserveren van een huurauto kun je ook gebruik maken van ons online reserveringssysteem.

DIRECT RESERVEREN

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

ONZE VESTIGINGEN


Autoverhuur

Autolease

Wasstraat

Wasboxen

Wasserette

Tanken

Restaurant/Foodcorner

Shop

Dogwash

Copyright © 2018 Autoradam BV.
Alle rechten voorbehouden